fredag, september 26, 2008

Littvärlden vs den vanliga

Och så sitter man här på ett öde kontor igen och känner starkt att allt allt allt händer där i en mässhall i väst. Det är som att jordens befolkning bara försvunnit, eller ja, som att alla helt enkelt har dragit till Göteborg i stället. Det är väldigt tyst och stilla på östkusten. Och sen kliver man ut ur huset och går över en bro och plötsligt är det människor ö-v-e-r-a-l-l-t och de går snabbt och pratar högt och bryr sig tydligen inte det minsta om det där andra, den där branschmässan. Oh well, 100 000 nördar kan inte ha fel - i morgon sitter jag på tåget! (I djurvagnen, till min kollega Tittis stora förtjusning...)

onsdag, september 10, 2008

Billigt, baby

Hittade bokiboki.se via Svensk Bokhandel, och de verkar ju vara billigast på pocket just nu - 35 kronor inklusive frakt! (Om man beställer för minst 99 spänn, och det är ju lätt gjort.) Nån som har testat?

Jag är alldeles för bra på det här oekonomiska köpmönstret att titta på böcker på internet för att sedan köpa dem i butik, till fullpris. Hallå - det borde ju verkligen vara tvärtom! Men jag kan liksom inte gå in en bokhandel utan att komma ut med en påse...

Nu senast i lördags, när jag skulle se Nan Goldin-utställningen på Kulturhuset (rekommenderas för övrigt starkt) och mina ben liksom missade ingången för att först slinka in på Pocketshop för att titta lite. Tio minuter senare hade jag en lila påse i handen med fyra fina pockets. Det var rea, okej?

Det blev tre böcker för 99 pix (ehum, ungefär som på bokiboki dårå):

Natten innan de hängde Ruth Ellis av Margareta Strömstedt (en present till min kille).

Plastpappor, gummimammor och bonusbarn av Tilde de Paula och Birgitta Klang (jag läser den nya familjen-litt som andra läser Dave Pelzer, för känslan av Åh vad bra jag har det ändå).

Pinocchioeffekten - 130 sanningar om hur du funkar av Henrik Diamant och Mikael Zethelius (på riktigt den fulaste bok jag äger, men satan så intressant om mänskliga vanföreställningar).

Och sen blev det såklart en efterlängtad fullprisare också:
Gryningen kommer aldrig åter/På andra sidan järnvägen av Daniel Woodrell (dubbelpocket, country noir, ack så bra).

Älskar känslan av en regnig lördagseftermiddag med en hel påse böcker!

söndag, september 07, 2008

Finbesök

Sprang på höstens program till Internationell författarscen på Kulturhuset. Dennis Lehane kommer. Fatta! DENNIS LEHANE!! Den 12 november!!! Jag har aldrig varit nöjdare över innehavet av en sån där ful liten gul biljett tidigare...

måndag, september 01, 2008

Bokliga intressen, baby

Och en sak, vad gör ni på Spray och Match egentligen, när ni kan nätdejta på PENGUIN DATING? "Where book lovers meet" alltå, jag anar guldläge för alla heteromän med bokintresse där ute... (Och nu fastnade jag visst på Penguins hemsida igen, den är ju ren och skär b-o-k-p-o-r-r!)

Hej, är du här också?

Min hemmaläsningsbok just nu är Henrik Kullanders Medan floden stiger, en satans otäck roman där ett nygift par tar in på ett rätt så skumt hotell (tänk The Shining i Centraleuropa) samtidigt som regnet öser ner och vattnet tar över landskapet omkring dem. Stort yttre drama alltså, men det inre är minst lika spännande. Och jag kan inte släppa det! Vaknar mitt i natten och funderar över vem Erik egentligen är, kommer på mig själv vid kopiatorn med att undra över varför Lina egentligen gifte sig. Underbara jävla romanfigurer alltså, som snabbt som tusan har flyttat ut från mellan pärmarna och in i mitt huvud. Kan det bli bättre än så?