söndag, januari 27, 2008

Hey Princess av Mats Jonsson

Kanske den bästa Popsicle-låten. Definitivt en av de roligaste och bästa skildringarna av allt det här med popmusik och kärlek under det sena 90-talet.

Det är Hannas och Hyndans och Tre backar, och kriget Blur-Oasis, och självklart ton av alkohol och svettig osäkerhet. Om jag blev nostalgisk redan när jag läste Hey Princess för några år sen, är det ingenting mot hur jag nu genast suckar och minns den gamla goda tiden. Ni vet, när Pet Sounds var en trång skivaffär (om än den vikigaste) och inget mer, när förhandssex förhandsex (ehum, tack Lisa) och kassettkopior var det enda sättet att få tag i outkommen/slutsåld musik, när rökmolnen låg tunga över bardiskarna och livet var lite enklare. Ehum, eller hur det nu egentligen var?

I alla fall, tillbaka till boken, jag skrattade så jag dog, samt var tvungen att terrorisera min omgivning, så vad kan jag säga mer än: köp den! Finns i en fin liten pocket, förhoppningsvis i en fin liten boklåda nära dig.

PS. Och för den oinvigde: det rör sig alltså om en serieroman.
PS 2. Och för den intresserade: mer om Mats Jonsson hittar ni här.

6 kommentarer:

 1. Kära Karin. Menar du verkligen förhands-sex? Jag blir lite nervös.
  Fast boken verkar toppen!

  SvaraRadera
 2. Såklart jag menar förhandsSEX. Vad tror du det är jag saknar? Och jag rodnar inte alls just nu.

  SvaraRadera
 3. länkade precis till din blogg ;)
  kram

  SvaraRadera
 4. Åh den är så bra! Köpte in den till "mitt" bibliotek men den har inte varit utlånad en enda gång på ett halvår... Obildade gymnasieelever! Tack för en bra blogg!

  SvaraRadera
 5. Ja, den är verkligen bra :)

  SvaraRadera
 6. Åh nej!
  Har du läst åsa grenvalls serieböcker? Jag tror att den galna tjejen i den här boken är hon, och hon har skrivit om honom i sitt seriealbum, jag minns inte vilket. Men sjukt rolig battle om det är så!

  SvaraRadera