onsdag, september 10, 2008

Billigt, baby

Hittade bokiboki.se via Svensk Bokhandel, och de verkar ju vara billigast på pocket just nu - 35 kronor inklusive frakt! (Om man beställer för minst 99 spänn, och det är ju lätt gjort.) Nån som har testat?

Jag är alldeles för bra på det här oekonomiska köpmönstret att titta på böcker på internet för att sedan köpa dem i butik, till fullpris. Hallå - det borde ju verkligen vara tvärtom! Men jag kan liksom inte gå in en bokhandel utan att komma ut med en påse...

Nu senast i lördags, när jag skulle se Nan Goldin-utställningen på Kulturhuset (rekommenderas för övrigt starkt) och mina ben liksom missade ingången för att först slinka in på Pocketshop för att titta lite. Tio minuter senare hade jag en lila påse i handen med fyra fina pockets. Det var rea, okej?

Det blev tre böcker för 99 pix (ehum, ungefär som på bokiboki dårå):

Natten innan de hängde Ruth Ellis av Margareta Strömstedt (en present till min kille).

Plastpappor, gummimammor och bonusbarn av Tilde de Paula och Birgitta Klang (jag läser den nya familjen-litt som andra läser Dave Pelzer, för känslan av Åh vad bra jag har det ändå).

Pinocchioeffekten - 130 sanningar om hur du funkar av Henrik Diamant och Mikael Zethelius (på riktigt den fulaste bok jag äger, men satan så intressant om mänskliga vanföreställningar).

Och sen blev det såklart en efterlängtad fullprisare också:
Gryningen kommer aldrig åter/På andra sidan järnvägen av Daniel Woodrell (dubbelpocket, country noir, ack så bra).

Älskar känslan av en regnig lördagseftermiddag med en hel påse böcker!

6 kommentarer:

 1. Billigt. Fast för min del gillar jag när man kan bläddra själv bland böckerna osv. och inte behöver söka...

  SvaraRadera
 2. Tack för tipset, beställde 11 böcker på en gång när jag hittade ditt inlägg.

  Kram

  SvaraRadera
 3. Åh ja, även jag shoppade böcker på lördagen, lycka!
  Men det är ju bara bra att du stöder "riktiga" bokhandlar också, jag älskar att stå o bläddra i böcker i dem och är rädd att de så småningom ska försvinna. Även jag shoppar på Adlibris men OCKSÅ mycket i bokhandlarna!! Typ 50-50 kanske, och då får Adlribris fler köp p.g.a. kurslitteratur

  SvaraRadera
 4. Jag kikade på bokiboki och slogs av tanken (förutom "ja, det var billigt") "Hmm, de har satsat på färgen lila. Det påminner mig om nåt annat. Hmm... Kan inte riktigt komma på vad."

  Synd att jag inte var där när du shoppade rea-böcker, Karin. Du får komma tillbaka, vi har massor av mer i bakutrymmet! :)

  SvaraRadera
 5. Snöfrid - att bläddra slår ju allt, det är därför det är så svårt att vara strategisk...

  lillenisse - ojojoj, vilken lycka att få hem det paketet!

  magix - jepp, kurslitt är ju något som endast i nödfall inköpes i bokhandel...

  erika - de kör med lila, de kör med en liten filur som är rätt lik "bönan" (som jag kallade bokmalen först), det känns liksom välbekant och tryggt. Hoho, har ni mer? Älskade det, bra urval ju1

  SvaraRadera
 6. Jag tycker att bokiboki har för liten prisskillnad (1-2 kronor) gentemot Adlibris och Bokus för att det ska uppväga deras hemsida, den lockar mig verkligen inte till köp. Enda sättet att hitta en bok verkar vara att söka. Ingen möjlighet att gå in på kategorier och underkategorier och vandra omkring. Tråååkigt.

  SvaraRadera