tisdag, oktober 28, 2008

Utgångna böcker är ju ett lyxproblem av rang. Ni vet när man plötsligt kommer på att man måste läsa den där boken som man bläddrade i men inte köpte för två år sen, och nu är den så klart SLUT. Obeställbar. Det enda hoppet, innan eventuellt tilltryck, står till bokbackarna på Stadsmissionen alternativt biblioteket.

Jag älskar bibliotek som koncept, och tycker att de ska finnas överallt och vara skattefinanserade och fria och allt det där, men själv är jag en dålig besökare. Det slutar alltid med ångest och förseningsavgifter. (Plus att jag tycker att det är liiite äckligt att man liksom aldrig vet var böckerna har varit innan de landar hemma i sängen. Konstigt nog tänker jag inte så här när jag köper begagnade böcker. Eh?)

Och jag älskar även bokbackar som koncept, just när man inte letar efter nåt särskilt och bara vill bli överraskad. Men inte när man är på desperat jakt och det är rätt långt mellan bokbackshaken. Jag kunde alltså inte bli lyckligare över att springa på värsta digitala bokbacksparadiset, nämligen Bokbörsen. Där finns ju allt! Med sökruta!! Älska internet!!!

3 kommentarer:

 1. Skriver under på allt det där, inkl undran varför det är lite äckligt med bibbloböcker men älska antikvariat. Kanske för att bibblo = många, antikvariat = oftast bara en, som läst/smutsat?

  SvaraRadera
 2. JA! Såklart det är därför! Plus kanske även nån liten ogrundad (?) idé om att folk vårdar sina ägodelar bättre än låneböcker?

  När jag tänker på bibloböcker på det äckliga sättet ser jag en svettig gubbe som sitter och läser på toa framför mig. Eller värre.

  Alternativt kan man ju se det som att boken har rest en del, och då kan man ju fantisera om var den har varit innan. Vilka väskor och lägenheter och människor den har träffat, liksom. Då blir det ju trevligare!

  SvaraRadera
 3. Kan tipsa om finndinbok. De letar upp böcker man vill ha och tar ganska bra betalt, men man kan dra sig ur om det blir för dyrt. Bokbörsen är underbar! Många fina böcker har jag hittat genom den sidan. Mm.

  SvaraRadera