måndag, oktober 30, 2006

Emma, vem är du? av Calle Ljungström

Åh, jag har ju glömt att berätta om Bokmässans finaste fynd!

Längst bort i hallarna, på en liten mässbakgata kan man nästan säga, hittade jag en av de mest spännande montrarna - Habibi! Ett litet förlag som ger ut väldigt fina, roliga och populärkulturella böcker - en pocket om undulaters liv och död, en vegansk kokbok, en serietidning i gigantformat och en röd, galet snygg liten historia som heter Emma, vem är du?.

Det tog ungefär en mikrosekund så var jag fast. Boken handlar om en Calle som söker sin Emma (i klätterträdet ni vet). Han letar på Coop, på Stadsbiblioteket, på Rival, i tidningen City, på modellagenturer, på Spraydate, i Verona - kort sagt, han letar precis överallt. Och sökandet dokumenteras i text, bild och form, för det här råkar såklart vara ett konstfacksexamensarbete...

Det här låter ju hur cheesy som helst, men det är det inte, jag lovar! Det är en rolig och råfin berättelse om jakten på Den stora kärleken, samtidigt som det är en riktigt snygg bok att ta fram och klämma på ibland. Den skulle även funka bra som coffee table book, alternativt så kallad conversation piece att plocka fram vid pinsamma tystnader. För vem fascineras inte av ett naket sökande efter den alldeles alldeles Rätta?

PS. Det ska även finnas en utställning av hela projektet på Svensk Form på Skeppsholmen just nu, hittar dock ingen mer exakt info om det, så det är bara att gå dit och leta. Ses där!

2 kommentarer:

  1. Å, ja! Den där boken har jag stått och fingrat på flera gånger och varit kär i. Konstigt att jag inte köpt den. Och synd att jag har slutat hinna läsa vuxenböcker. Den verkar väldigt fin. Jag gillar konstfacksprojekt.

    SvaraRadera
  2. Hej! Jag höll på att bli lycklig när jag hittade den där boken på moderna! Jag har länkat dig på min blogg. Hoppas du inte tar illa upp...:)

    SvaraRadera