tisdag, december 05, 2006

Augustvinnarna

Tja, vad kan jag säga. Jag är fortfarande sjukt besviken på att barn- och ungdomspriset inte gick till Lill-Zlatan. Why, oh why? Det här talar ju bara ännu mer för att barn- och ungdomskategorin borde delas upp i två klasser, och det omedelbart! Varför låta äpplen tävla mot bananer?

Vinnaren i skönlitt-klassen då? Där är jag toknöjd! Augustpriset är inte Nobelpriset, vinnarboken ska kunna läsas av de flesta, så experimentella romaner får hämta cred nån annanstans om jag får bestämma. Måste skamset erkänna att jag inte har läst Svinalängorna (den finns ju inte i pocket!), men av kritiken att döma verkar den ju vara en Underdog upphöjd till tio. Årets julklapp till mig själv kanske?

4 kommentarer:

 1. EXAKT! Dela upp barn och ungdomspriset NU! Jag ska också läsa Svinalängorna. Verkar super.

  Var hatten god?

  SvaraRadera
 2. Nobelpriset brukar inte gå till särskilt otillgänglig litteratur. Jelinek ett undantag, kanske, men svårtlästa författare? Överdrivet experimentella? Nej.

  Jag tycker att det är trist att I döda språks sällskap inte vann den facklitterära klassen. Visserligen har inte läst någon av de andra. :D Men ändå.

  //JJ

  SvaraRadera
 3. Lisa - hatten var god! Skammen över felgissningen svårare att ta...

  Johan - jag reviderar: Vad jag menade var nog egentligen allmänt svår. Jag skyller mitt ofokus på att jag bloggade och åt samtidigt. Sen finns det säkert exempel på nobelvinnande författarskap som vi ser som rätt slätstrukna idag, men som var galet experimentella där och då.

  och I döda språks sällskap låter som en underbart nördig bok, vilken fin recension!

  SvaraRadera
 4. hej! jag vänder mig till dig, lite i desperation. det är så att jag är en tjej i 20-årsåldern som gillar att läsa förutsatt att det är en bra bok (såklart!). mitt problem är att jag sällan hittar böckar jag känner mig dragen till. jag upplever att de flesta böckar handlar om folk som genomgår någon form av 30-årskris där det handlar mycket om att skaffa barn, familjeliv osv. eller så hanlar dom om kvinnor 50 plus. och jag tilltalas inte alls av böcker som har dessa teman då jag inte kan relatera till det. och jag vill inte heller göra det än! så jag tänkte höra om du har några boktips till mig? kan handla om det mesta, men gärna om unga människor, typ 20-25 år. behöver inte vara litterära mästerverk, men det är lättare att ta till sig böcker om man kan relatera till dom! tusen tack för hjälpen!

  SvaraRadera