torsdag, april 12, 2007

Babbeldrottningen av Meg Cabot

Meg Cabot är mest känd för ungdomsböckerna om Mia, den helt vanliga amerikanska tjejen som plötsligt visar sig vara en europeisk prinsessa. Låter En prinsessas dagbok bekant? Nu debuterar hon som vuxenboksförfattare med sockersöta Babbeldrottningen. (En titel som ju nästan är i sliskigaste laget.)

Babbeldrottningen herself, huvudpersonen Lizzie, är en naiv amerikanska som flugit över Atlanten för att spendera sommaren med sitt livs stora kärlek. De har visserligen bara träffats en gång, för tre månader sen, men hon vet såklart att han är den rätte. Väl framme i hans famn visar det sig snart att den ljuve engelsmannen har skarvat friskt om det allra mesta, så Lizzie gör något så galet okaraktäristiskt som att halvdumpa honom och dra till Frankrike på vinst och förlust. Där, i ett slott nånstans, finns nämligen bästa vännen Shari, hennes kille Chaz och kanske en och annan potentiell prins...

Det här är en überromantisk och hysteriskt rolig historia om en tjej som saknar det där filtret mellan vad man tänker och vad man säger. En riktigt lättsmält och supergullig chick lit för dig som gillar Plum Sykes, Jane Green och de andra. Som sagt, den är sockersöt!

4 kommentarer:

 1. Var lite nyfiken på den här, men vet ärligt talat inte hur mycket chic lit i den stilen jag orkar med. Förmodligen passar den bättre för min tonårsdotter!

  SvaraRadera
 2. Vad tror du om den till gymnasieungdomar?

  SvaraRadera
 3. Boken äger! ÄGER med STORA bokstäver!

  SvaraRadera
 4. Skit bra bok!!! Rekommenderas stort! Fast kanske inte till gamla utan mer typ mellan 13-30. :)

  SvaraRadera