lördag, januari 06, 2007

Jag behöver dig mer än jag älskar dig och jag älskar dig så himla mycket av Gunnar Ardelius

Nu har jag läst boken med årets klockrenaste titel två gånger på lika många dagar, och jag kan lätt tänka mig att loopa den i all evighet. Det här är världens finaste och bästa kärlekshistoria! Jag älskar att den heter det den gör, att den handlar om den första och största kärleken och allra mest att den är så snävt berättad.

Jag behöver dig mer än jag älskar dig och jag älskar dig så himla mycket handlar bara om hur hennes hud känns första gången, hur hennes tröja luktar och hur hennes avskavda nagellack inte smakar. I bakgrunden skymtar pappor och mammor och fester och resor förbi, men inget av det är egentligen det viktiga. Betty och Morris är huvudpersonerna, på sätt och vis de enda personerna, i den här fantastiska fragmentariska historien. Ung som gammal - läs läs läs!

"När vet man att det är slut?"
"Kanske när man känner sig mer kär i sina minnen än i den man har framför sig."

2 kommentarer:

  1. Hej hej! Jag har just hittat din blogg o lagt den bland Mina favoriter!! Delar nämligen ditt intresse för pocketböcker :) Har just läst fantastiska Anna Gavaldas Tillsammans är man mindre ensam och hittade hit när jag googlade på den boken.
    Nu har jag just börjat läsa hennes Jag älskade honom (mmmm, den har en SÅ snygg glänsande pärm), men sen ska jag absolut följa ditt råd o köpa Ardelius :)

    SvaraRadera
  2. Åh, ännu ett boktips, hur tusan ska jag hinna läsa allt... :-)

    SvaraRadera