söndag, januari 21, 2007

Stockholm läser I skuggan av ett brott

Årets stockholmsroman är utsedd - i år läser vi Helena Henschens I skuggan av ett brott. När vi har gjort det dekorerar vi oss stolt med blåa fjädrar (en i rockknappen?) och ger oss ut på stan på jakt efter andra blåa fjädrar, tillika stockholmsromansläsare, att diskutera boken med. Stockholm läser ger en underbar möjlighet till spontana littsnack främlingar emellan. Visst är det en fin idé?

Tidigare års romaner har varit De i utkanten älskande av Johanna Nilsson (2006), Ett öga rött av Jonas Hassen Khemiri (2005), Änglarnas stad av Heidi von Born (2004), Mina drömmars stad av P A Fogelström (2003) och Doktor Glas av Hjalmar Söderberg (2002).

Sååå många blåa fjädrar har väl dessvärre inte skymtats under åren, men bra böcker har det varit! Om årets bok har jag också bara gott att säga, det är en både välskriven och spännande roman om en annan tid, ett annat liv och en stor familjetragedi. I skuggan av ett brott är en stockholmsskildring, en familjeberättelse och en kriminalhistoria på en och samma gång. Underbar!

Är fjädern på? Vi ses på stan!

4 kommentarer:

  1. Vilken fiffig idé det här. Det skulle funnits här nere i Blekinge med!! =)

    SvaraRadera
  2. Hej =) tänkte bara säga att jag tycker om din blogg jättemycket :) jag är också en riktig läslus, du kan ju kolla på http://stellasbokblogg.blogg.se om du vill. skriver min andra bloggadress oxå ha det bäst / jessica

    SvaraRadera
  3. öhhhh, är det den där om rikemanssonen som slaktar sin farsa och husan? i så fall har jag ju läst den!!! åhå *intellektuell*

    SvaraRadera