söndag, mars 25, 2007

Anybody Out There? av Marian Keyes

Som jag har längtat, och nu har det hänt - Keyes är tillbaka! Drottningen har återvänt!

Jag läste min första Keyes-roman nån gång i början av detta decennium, och fastnade direkt för hennes galna humor som alltid kombineras med små små doser allvar. Hon lyckas alltid leverera sträckläsarromaner med substans, och är i mitt tycke en av de bästa chick lit-författarna.

Det var länge sen hon gav oss en riktig fullängdare (krav: minst 500 sidor), så förväntningarna - såväl som oron över att kanske bli besviken - var såklart på topp. Redan efter några sidor kunde jag andas ut, det här är Keyes som vi känner henne, i högform till och med.

I Anybody Out There? möter vi den fantastiskt tokiga Walsch-familjen igen, den här gången med New York-tjejen Anna som huvudperson. I bokens inledning ligger hon sönderslagen och återhämtar sig i familjens finrum i Dublin, allt medan resten av familjen försöker muntra upp henne på diverse märkliga sätt.

Vad som har hänt? Det tänker jag såklart inte avslöja. Men jag kan säga så mycket som att det är lika delar hysteriska fniss och sentimentala tårar i den här lilla älsklingen. Välkommen tillbaka Marian, nu vill jag ha meeer!

4 kommentarer:

 1. Gillar också hennes böcker och slängde mig över denna för några veckor sedan. Gillar dock inte att den var såååå lång - jobbet fick lida för långa nätter av läsande... Jag gillade den tillslut, men jag tyckte att den första delen var riktigt trög.

  SvaraRadera
 2. Hej!
  MIna favvo-Keyes är "En oväntad semester" och "Å andra sidan". Sen gillade jag även den om Los angeles som jag nu glömt vad den hette. En Marian Keyes om året så mår man finfint. Tack för tipset!

  // Martina

  SvaraRadera
 3. Miss e - Hehe, i min värld kan inte MK skriva något som är för långt...

  Martina - Dina favoriter är mina favoriter! och Änglar, LA-boken, såklart. min minsta favorit i gänget är nog Vattenmelonen.

  SvaraRadera
 4. Oh, den är så underbar, man vill bara läsa mer, mer och mer Keyes. Önskedröm vore att hon kom ut med flera böcker om året. /Kristina

  SvaraRadera