söndag, mars 04, 2007

Söndagskvällsboklista

Favoritbok/böcker som barn: Alla! Jag läste urskiljningslöst varenda bok jag kom över.

Favoritgenre idag: Jag är fortfarande rätt bred i mitt läsande, och läser och gillar det mesta från deckare och chic lit till reportageböcker och romaner. Samt en hel del barn- och ungdomsböcker. Jag läser så gott som alltid flera böcker parallellt - inbundna böcker blir hemmaläsning, pockets så-fort-jag-får-tillfälle-läsning. Min enda regel: om det inte händer något efter 50 sidor, då händer det aldrig.

Författare som betytt nåt särskilt för mig: Donna Tartt.

"Nya" författare jag gärna skulle vilja läsa mer av: Gunnar Ardelius. Jenny Jägerfeld. Stieg Larsson (om än tyvärr helt omöjligt).

Favoritkaraktär i bok: Alicia Erians lakoniska unga kvinnor. Lisbeth Salander (Stieg Larsson). Och förstås hela gänget i Den hemliga historien.

Karaktär i bok som mest liknar mig själv: Oj! Det fina med böcker är ju att man får lära känna nya världar och vara vem man vill för en stund. Men visst finns det drag av mig i till exempel Lee, Minou och Calle.

Om jag skrev en egen bok, vad skulle den handla om: Livet och kärleken, antar jag.

Favoritblogg med litteraturanknytning: Alla på länklistan såklart. Bokhora för snabba uppdateringar och intressanta böcker. Atlasbloggen för alla inblickar i förlagsvärlden. Den döda zonen för underbar deckarpassion.

Listan hittade jag hos Petra, och som vanligt är jag nyfiken på era svar. Tuta och kör - i egen blogg eller i kommentarsfältet!

2 kommentarer:

  1. Jag bara måste rekommendera en riktigt riktigt bra bok, om du inte redan läst den: Den besynnerliga händelsen med hunden om natten av Mark Haddon. Missa den inte!

    SvaraRadera
  2. En sån kul lista. Den ska vi dryfta nästa gång bokklubben har möte. Tack för bra och välskriven blogg.

    SvaraRadera