söndag, februari 25, 2007

Snabba cash av Jens Lapidus

Snabba cash är historien som James Ellroy och Dan Brown aldrig skrev om Stockholms undre värld. Jens Lapidus gjorde det i stället, och med den äran.

Mrado är balkankrigsveteranen som jobbar åt Stockholms största maffiaboss samtidigt som han tafatt försöker vara världens bästa pappa till sin lilla dotter. Jorge är hjälten som just landat jordens snyggaste rymning från Österåker, och som nu är ute för att hämnas på de hala snubbarna som satte dit honom. JW är killen från landet som lyckas nästla sig in bland boysen på Stureplan, och som måste köra svarttaxi och snatta för att ha råd med utekvällarna.

Berättelsen rusar fram i 220 hela boken igenom, så där så att man nästan får hjärtrusningar av att läsa. Den börjar med en kidnappning och sen fortsätter det med rymningar, överklasspartyn, kokain, pengatvätt och alla dessa uppgörelser i den undre världen. Snabba cash är en skitig, trovärdig och helt jävla fantastisk thriller, och japp, den har det, det bästa man kan få - galet driv!

1 kommentar:

  1. Jag har verkligen inte varit sugen på den här boken men nu... boken känns lika stressad som jag känner mig = kanske kan Snabba cash lugna ned mig?! Bokterapi ju.

    SvaraRadera