torsdag, februari 01, 2007

Tjuvlyssnat - boken

Tjuvlyssnat.se har blivit bok. Redaktörerna Damon Rasti och Gloria Hedman har samlat de roligaste tjuvlyssningarna i en fin liten presentbok, journalistbloggaren Isobel Hadley-Kamptz har skrivit förord och modebloggaren med de snyggaste kläderna, Hanna Fridén, har gjort omslaget.

Men varför köpa boken om man redan har läst tjuvlyssningarna på nätet? För att en bok är en bok är en bok helt enkelt. (Eller kanske en blok? Vad hände med det lilla freakordet?) Formatet funkar jättebra, tjuvlyssningarna är temaindelade, rubrikerna som alltid klockrena och det går helt enkelt inte att sluta läsa. Jag har nu knarkat boken från pärm till pärm, och känner redan av en begynnande träningsvärk i magmusklerna.

I morgon ska jag plåga alla jag känner med refererade tjuvlyssningar. Samt välja mina ord väl i alla typer av offentliga sammanhang, för, som Trissreklamen försöker intala oss, plötsligt händer det. Hur som helst, den här boken är helt klart vårens presentbok till alla med nån som helst känsla för humor.

Möte med det vilda, mitt på Södermalm!
(En mycket hårig man i shorts och linne kommer in i vagnen).
Gröna linjen, Medborgarplatsen.
Pojke 5+: Mamma, varför har den där mannen päls?
Mamman: Men Schhh!
Pojke 5+ (skriker): Men varför har han päls?!
(Alla på tåget börjar le, mannen tittar ilsket på ungen).
Pojke 5+ (lite rädd): Mamma, björnen tittar argt på mig nu!


Det är inte lätt för dagens ungdom att tillfredsställa sina föräldrar.
H&M, Umeå.
(Tonårsmamma samtalar med väninna om sonens kommande festivalbesök)
Tonårsmamma: Jo, och de är så seriösa förstår du, han och hans gäng. De har skrivit ut programmet för alla konserter och gjort upp scheman över vilka som ska se vad, och den som inte är på någon konsert ska vakta tältet. De tycker att det är viktigt att alltid någon är i tältet och har koll. De har verkligen tänkt på allt!
Väninna: Jaha. Men du tror inte att det där bara är något som han säger till dig, för att lugna dig liksom? De är ju grabbar.
Tonårsmamma: Hmm, nja, eller nej, de är ju väldigt seriösa han och hans gäng…
Väninna: Men i så fall vet du ju vad vi skulle ha kallat dem om vi var i deras ålder?
Tonårsmamma (uppgivet): Jo… Nördar.


Internationellt:
Overheard in New York.

4 kommentarer:

 1. Jag är fortfarande en smula skeptisk, trots din recension. För oss som redan läst alla tjuvlyssningar på nätet är den ju helt poänglös. Jag får tvärtom lite känslan av att denna är nutidens motsvarighet till 1001 norgehistorier - lite småkul i smådoser, men en plåga om en i kompisgänget hela tiden ska dra en tjuvlyssning som bara är sååååå rolig.

  SvaraRadera
 2. Appropå bilderna...Jag raderar bara mellanraden och mellanrummet som blir. Ibland väljer jag visa html-koden så ser man enklare! Det är itne svårt!!

  SvaraRadera
 3. Man kan väl köpa den för att det finns tjuvlyssningar som är opublicerade. Sen läser man den, och ger bort den i present till någon ;)
  Tack för de snälla orden!

  SvaraRadera
 4. haha, asroligt :D jag har boken i att-läsa-högen, ser fram emot det!

  SvaraRadera