tisdag, maj 30, 2006

Ny Ajvide!

Underbart underbart, nu kommer den efterlängtade tredje boken av (en av Sveriges bästa samtida författare) John Ajvide Lindqvist! Som jag har väntat efter fantastiska Låt den rätte komma in (pocket) och Hanteringen av odöda (pocket i augusti).

Nu verkar nya boken Pappersväggar tyvärr mest vara resultatet av lite lådtömmande hemma i arbetsrummet, då det är en novellsamling. Eller en samling berättelser som förlaget kallar den (såklart, bara ordet novell gör ju att all potentiell försäljning sjunker djupt i botten). Det är minussidan.

På plussidan så är ju John Ajvide Lindqvist alltid John Ajvide Lindqvist, och jag har mycket svårt att tänka mig att jag någonsin kommer att bli besviken på något han skriver. Med den nivån som hans skrivande hittills haft så räknar jag med att till och med hans sopor är förbannat bra sopor. Dessutom så låter det ju lovande att samlingen innehåller en fristående fortsättning på Hanteringen av odöda. Yah!

PS. Vi ses på terassen! DS.
PS2. Det här är en inbunden bok, se till att fynda den billigt på nätet eller nåt. DS2.

5 kommentarer:

 1. Intressant. Har dock svårt för korta berättelser även om Ajvide är grym. Du kan väl recensera? :)

  SvaraRadera
 2. Det konstiga är att de vars romaer jag tycker om brukar skriva helt ointressanta noveller (ointressanta för mig, alltså) - tex Inder Edelfeldt (fantastiska böcker - med udantag för "Svarta lådan, för de varkligen inget att ha - obegripligt fåniga noveller) och Katarina Mazetti. Ska dock ge Ajvide en chans, men det verkar pyrt. :-)

  SvaraRadera
 3. Jag har läst "Hanteringen av odöda".
  Jag gillade den inte.Jag tror jag
  skulle vara mer intresserad av
  "Hanteringen av döda" en begravnings-
  byrås uppgång och fall:)

  SvaraRadera
 4. på terassen läste john upp en hittills opublicerad novell, som var mysrysig och bra. annars har jag bara läst en halv novell i Pappersväggar än, och det verkar galet lovande! han är ju kungen av småkusligheter.

  SvaraRadera
 5. efter att ha läst halva är mitt betyg riktigt bra. jag håller fortfarande låt den rätte komma in som det bästa han skrivit, tillsammans med den där jul(?)novellen i dn, men det var inte illa alls.

  SvaraRadera